Spital Judetean se certifica ISO 9001 pentru calitatea serviciilor

19 octombrie 2012. Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de Spitalul Judetean din Figueira da Foz, Portugalia, institutia a obtinut de curand certificarea serviciilor si procedurilor sale in conformitate cu standardul international de management al calitatii ISO 9001:2008.

Domeniul certificarii ISO 9001 acopera 17 servicii de sanatate, printre care acordarea de ingrijiri medicale, serviciile de gestiune si logistica si cele de suport tehnic. In vederea obtinerii certificarii ISO au fost definite procesele de lucru si au fost creati indicatorii de control al acestora.

Toate aceste masuri au culminat prin auditul extern de certificare, realizat de SGS ICS – Serviços Internacionais de Certificação si prin acordarea certificarii de conformitate ISO 9001:2008.

“Obiectivul Spitalului Judetean din Figueira da Foz este de a garanta satisfactia clientilor, iar aceasta certificare recunoaste eforturile organizatiei de a asigura conformitatea serviciilor sale, satisfactia clientilor si imbunatatirea continua,” se mentioneaza in comunicatul spitalului.

“Obtinerea acestui certificat ISO 9001 este un element de stimulare a activitatilor cotidiene prin cresterea calitatii si a increderii in serviciile publice pe care le oferim, ea fiind posibila numai datorita eforturilor conjugate ale tuturor angajatilor care si-au manifestat asiduitatea in urmarirea acestui tel.”

“Speram ca imbunatatirea sistemului de management va ramane un mijloc prin care sa ne atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus,” se specifica in acelasi comunicat.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.hdfigueira.min-saude.pt.

Comments are closed.