Producator de utilaje introduce standardul ISO 13399

Producatorul de utilaje de taiat si sisteme de decupare Sandvik Coromant a declarat ca a introdus in cadrul activitatii proprii standardul ISO 13399, standard care cauta sa simplifice reprezentarea si distributia datelor necesare utilajelor de taiere.

Producatorul a explicat ca printre beneficiile aduse de standardul ISO 13399 se numara reducerea costurilor asociate gestionarii informatiilor legate de utilaje precum si o mai clara si eficienta utilizare a resurselor de productie. “De exemplu, nu mai este nevoie a se schimba setarile programelor existente pentru a utiliza instrumentarul Sandvik Coromant” s-a declarat in cadrul prezentarii.

Reprezentantii companiei au afirmat ca ISO 13399, un standard international pentru reprezentarile procesate de computer si schimburile de informatii cu privire la produsele industriale, a fost dezvoltat in comun de catre Sanvik Coromant, Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm, organizatia franceza Cetim (centru tehnic pentru inginerie mecanica) si alti jucatori din sectorul prelucrarii metalelor prin taiere.

Obiectivul standardului ISO 13399 este de a oferi un mecanism care sa descrie si sa prelucreze datele despre produs in conexiune cu uneltele de taiere, independent de orice alt sistem specific, a declarat un oficial al companiei.

“Aceste caracteristici fac standardul ISO 13399 potrivit nu doar pentru un schimb neutru de fisiere, ele reprezentand un fundament pentru implementarea si punerea la dispozitie in comun a bazelor de date si a arhivelor.”

Reprezentantii companiei au declarat ca standardul ISO 13399 poate fi utilizat pentru a usura si imbunatati schimbul de date dintre aplicatiile CAD, CAM, CAE, PDM/EDM precum si pentru alte tehnologii computerizate.

ISO 13399 permite informatiilor legate de utilajele de prelucrare a metalelor sa fie transmise utilizand o metoda logica, standardizata, intr-un limbaj pe care software-ul il poate procesa rapid. In acest mod atat compania prelucratoare cat si clientii ei utilizeaza aceleasi definitii ale parametrilor, imbunatatindu-se astfel schimbul de date electronice.

Comments are closed.